Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

State Street mener de er ved et vendepunkt. State Street er en av verdens største banker og har nesten 40 000 ansatte. Selskapet skriver at de ønsker å bli en "multi-asset platform", med blant annet støtte for kryptovaluta. Selskapet opplyser videre at de har opprettet en ny avdeling som vil fokusere på digitale eiendeler. ‌Tilbake i april lanserte selskapet at de utforsker mulighetene for å handle kryptovaluta gjennom et interbankmarked i samarbeid med Pure Digital.

(Disclaimer: Arcane Crypto har eiendeler i Puremarkets)

Paul Tudor Jones ønsker en 5% eksponering mot bitcoin. Dette kommer fram i et intervju med CNBC's "Squawk Box". Jones har vært eksponert mot kryptovalutaen over tid, men ser nå ut til å ha økt eksponeringen. Videre i intervjuet forteller han at han ønsker 5% eksponering mot gull, 5% i kontant og 5% i råvarer.

Tesla vurderer å akspetere bitcoin igjen, når miningen bruker over 50% grønn energi, og trenden er positiv. Dette opplyser Elon Musk på Twitter, som et svar på en artikkel fra Cointelegraph. Her bekrefter Musk også at Tesla kun har solgte 10% av sin kryptovaluta.

Michal Saylor ønsker å kunne utstede opptil $1b i aksjer. Dette kommer på toppen av obligasjonen på $500m MicroStrategy utstedet sist uke. mer om obligasjonslånet kan leses i forrige ukes Trowback Thursday.

Arcane Crypto er i prosessen med å lansere et exchange traded product (ETP). Hvis produktet blir lansert, vil det si at vanlige personer kan få tilgang til fondet Arcane Assets.

Kapasiteten på Lightning ser økt vekst. Kapasiteten på nettverket er nå på over 1500 btc. Lightning er en måte å kunne gjennomføre raskere og rimeligere transaksjoner med bitcoin, uten at dette går på bekostning av sikkerheten. Ved å benytte seg av lightning network, vil man kunne skalere bitcoin til langt fler transaksjoner enn som er mulig hvis alle transaksjonene skal sendes direkte til blokkjeden.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.

‌‌