Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Samsung støtter nå Ledger. Samsung har nå åpnet for at man kan koble Ledger Wallet til Samsungs krypto wallet. En Ledger er er type lommebok der du trygt kan lagre din kryptovaluta. Dette er en gledelig nyhet for alle med Samsung, og en interesse for kryptovaluta. Selskapet offentliggjorde nyheten på sin nettside. (Disclamer: inneholder affiliate linker)

Michael Saylor har tatt initiativ til å opprette et "mining council". Hensikten med gruppen er å promotere bruken av fornybar energi innenfor krypto. Bitcoin har møtt mye motstand den siste tiden, spesielt når det kommer til de miljømessige implikasjonene av mining.

PayPal åpner for overføringer av Bitcoin. Dette skriver Coindesk den 26. mai. Tidligere har PayPal kun tillatt kjøp, salg og oppbevaring av kryptovaluta på plattformen. Det at man nå kan overføre Bitcoin fra plattformen er er godt tegn, og noe som gir brukerne mer fleksibilitet.

Kina signaliserer at de ønsker å forby krypto mining. Kina står for mellom 50-60% av all mining. Det har i lang tid vært diskusjoner rundt karbonfotavtrykk til kinesiske miners. I april så vi et kraftig fall i Bitcoins hashrate, når nordvest Kina opplevde blackouts. Denne regionen benytter en høy andel kullkraftverk for å få energi, noe som er en av årsakene til at mange er kritiske mot Bitcoin mining.

Volatiliteten i krypto er rekordhøy. Arcane Research skriver i sin ukesoppdatering at Bitcoin prisen nå har en 7-dagers volatilitet på over 9%. Det vil si at prisen til Bitcoin svinger i snitt 9% hver dag, noe som er ekstremt, selv for Bitcoin.

Kilde: Arcane Research

Den kjente forretningsmannen Carl Icahn vurderer å investere opptil $1,5b i krypto. Dette kommer fram under et intervju med Bloomberg den 26. mai. Icahn føyer seg inn i rekken over kjente personer som er på vei inn i krypto. For noen dager siden offentliggjorde også Ray Dalio at han hadde eksponering mot Bitcoin.

I disse dager spilles sjakkturneringen FTX Crypto Cup. Turneringen utspiller seg digitalt, og blant deltakerne finner vi også Magnus Carlsen. Premiene i turneringen utbetales i form av Bitcoin, og er på totalt $320,000,-. Dette er en rekord innenfor online turneringer av liknende type.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.