Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Kaupang lanserer Kaupang Premium. Kaupang Premium er en ny tjeneste der kunder som ønsker å handle for større beløp, får tilgang til ekstra funksjonaliteter som markedsanalyser og tettere oppfølgning. Vi i Kaupang jobber med flere spennende prosjekter, og gleder oss til å lansere nye funksjoner for både vanlige og Premium kunder i tiden fremover.

Jan Tore Sanner forteller Bloomberg at kryptovaluta kan oppleve et gjennombrudd på lenger sikt. Det er svært ulike syn på kryptovaluta innenfor det politiske regimet i Norge. MDG ønsker blant annet å hindre mining av kryptovaluta, mens Sveinung Rotevatn i Venstre sier han selv eier kryptovaluta. Det å være mottakelig for ny teknologi er svært viktig nå som verden blir mer og mer digital.

Magnus Carlsen vinner verdens først Bitcoin sjakk turnering! Finalen endte med en svært spennende "Armageddon", der Carlsen til slutt gikk ut som vinneren etter to intense timer. Magnus Carlsen kan etter seieren ta med seg hele $60,000,- og 0,6 Bitcoin hjem etter seieren. Dette er den største premien som noen gang har blitt utbetalt i forbindelse med en digital sjakkturnering.

Taproot ser nå ut til å bli bekreftet denne perioden. Taproot er en softfork for Bitcoin, der koden som kjører Bitcoin vil bli oppdatert. Sist gang koden til Bitcoin ble endret var i 2017, så denne oppdateringen er godt nytt for nettverket. På taproot.watch, kan du følge med på utviklingen til oppdateringen. Når 90% av minerne har signalisert at de er klare for oppdateringen innen en 2-ukers periode vil softforken bli godkjent. Aktiveringen vil finne sted en gang i november.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.