Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Kaupang innleder et samarbeid med Bjarne Melgaard. Bjarne Melgaard blir i dag regnet som en av Norges aller største kunstnere. Samarbeidet vil gjelde Melgaards satsning på NFTer. I den forbindelse har vi i Kaupang fått tilgang på eksklusive plasser for forhåndssalget (whitelist) av NFT-prosjektet. Disse plassene ønsker vi nå å dele ut til våre kunder. Ønsker du å være med på listen, eller vite mer om prosjektet? Da anbefaler vi å følge guiden vår her.

CEO i Binance, Changpeng Zhao (CZ), har nå en formue på over $96b. Dette skriver Bloomberg den 9. januar. Binance er verdens største kryptobørs, og er at av selskapene som har vokst raskest i historien. Formuen på $96b er eksklusiv hans eierskap i kryptovaluta. Changpeng Zhao har tidligere kommunisert at han har mesteparten av sin formue plassert i Binance Coin (BNB), så det er lite tvil om at CZ ligger helt i toppen av verdens rikeste mennesker.

Nas selger rettigheter til musikken sin ved bruk av NFTer. Dette skriver TheSource den 9. januar. NFTene vil gi eierene muligheten til å få 50% av streamingrettighetene til to sanger, fra hans nyeste album. Salget vil bli gjort gjennom plattformen Royal, og vil komme for salg om ca en uke. Etter at nyheten ble sluppet, var Royal sin nettside nede i over 48 timer, noe som viser til en svært stor etterspørsel, etter liknende typer salg.

Nøytral "funding rate", til tross for fall i krusen til bitcoin. Dette skriver Arcane Research i sitt ukentlige nyhetsbrev. Funding raten er en type rente som skal oppmuntre motparten til å ta den andre siden av handelen i kryptomarkedet. Som regel er denne renten positiv. Det er verdt å merke seg er at renten kan bli negativ i perioder med stor volatilitet. Et eksempel på dette er det kraftige fallet vi så i desember. Historisk har en høy funding rate ofte signalisert at markedet er overopphetet.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.