Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Forbes lanserer et eget NFT cover. Auksjonen er avsluttet og prisen endte på svimlende $333,333. NFT-er har vært svært populært den siste tiden. For litt over en måned siden ble det solgt en NFT av artisten Beeple for hele $69m.

State Street har annonsert at de vil utforske muligheten til å handle kryptovaluta. Dette er enda et tegn på at de store bankene er på vei inn i krypto. Det er Pure Digital som skal stå for infrastrukturen til handelen. Det vil si at Pure Digital bygger et interbankmarked hvor bankene kan handle kryptovaluta med hverandre på lik linje som de handler aksjer og obligasjoner idag.

Disclaimer: Kaupang Krypto er eid av Arcane Crypto, som igjen eier 37,5% av Pure digital

Kaupang lanserer Svalbard Penger i samarbeid med SpareBank 1 gruppen. Prosjektet har fått bred dekning i media og lanseringen på Svalbard var en stor suksess. Svalbard penger er et NFT prosjekt, der man kan samle en digitalisert utgave av sedlene som ble brukt på Svalbard. Du kan lese mer om prosjektet her eller besøke svalbard.money.

Ny prisrekord for Bitcoin og Ethereum. Bitcoin har satt en ny ATH på $64,829.14 og Ethereum har en ny ATH på $2,486.87. I tillegg til dette har mange altcoins også sett nye rekorder den siste tiden. Det totale kryptomarkedet har nå en markedsverdi på over $2T.

Coinbase ble børsnotert den 14. april. Kursen på aksjen så store bevegelser og endte til slutt på $328,28. Dette gir selskapet en prising på over $85b. Børsnoteringen ble gjort gjennom en direkte notering, som i korte trekk betyr at det ikke ble utstedet noen nye aksjer i forbindelse med noteringen.

Kostnaden ved å gå long BTC futures øker. Økningen skjer på de fleste børsene, med unntak av CME. Det er mulig å utnytte denne økningen for å oppnå neste 50% årlig risikofri avkastning. Grunnen til at avkastningen blir så høy er fordi det er mange som ønsker å ta "long" posisjoner i Bitcoin. Dette samtidig som institusjonelle aktører kan mangle tilgangen til å arbitrere bort denne differansen.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.