Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Singapore sitt nasjonalfond Temasek har kjøpt Bitcoin siden 2018 hevder Raoul Paul som er Co-Founder & CEO i Real Vision. Det har vært flere fond som har informert om at de har eksponering mot Bitcoin, men dette er det første statseide fondet. Temasek har ikke kommentert ryktene.

Spetalen kjøper Bitcoin og 17% av MiraiEx. Spetalen har tidligere vært ute i media og kritisert Bitcoin for blant annet det høye strømforbruket. Kjell Inge Røkke satset også på kryptovaluta med selskapet Seetee noen uker tidligere.

Et pensjonsfond i New Zealand plasserer 5% av kapitalen i Bitcoin. Dette skriver Coindesk den 26. mars. Fondet har rundt NZ$350m i forvaltning og begynte å investere i Bitcoin i oktober. Pensjonsfond har ofte store framtidige forpliktelser, og med rekordlave renter i tillegg til et aksjemarked som er i ATH kan alternative investeringer ofte være et attraktivt alternativ.

Visa transaksjoner støtter nå USD Coin (USDC). Visa har omfavnet krypto med blant annet kjøpet av Curv den 8. mars. Det at Visa nå støtter en stablecoin er et tegn på at selskapet tar denne trenden seriøst. En stablecoin er en kryptovaluta som skal representere sin underliggende 1 til 1. Det vil si at USDC skal kunne veksles inn til ordinær USD.

Investeringsselskapet BlackRock har eksponering mot Bitcoin. Det er viktig å merke seg at eksponeringen kun er på $360k, noe som er nesten ubetydelig for et selskap som har over $8.8b til forvaltning.

Ulike typer Bitcoin fond har nå over 800,000 Bitcoins til forvaltning. Dette skriver Arcane Research i sin nyeste ukerapport. Dette tilsvarer ca 4.3% av det likvide Bitcoin tilbudet.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.