Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Kaupang lanserer nytt brukergrensesnitt! Etter en lenger tid med utvikling har Kaupang Krypto gleden av å kunne presentere det nye designet. Her har vi lyttet til våre kunder og gjort forbedringer innenfor blant annet registrering, ordrelegging og betaling.

Det er nå mulig å sende og motta Bitcoin med Cash App uten avgifter. Cash App er en av av av de mest populære appene i USA når det kommer til å sende og motta penger. CEO i Square, Jack Dorsey har lenge vært en tilhenger av Bitcoin, og på Twitter profilen hans står det kun et ord og det er #Bitcoin.

Ny ATH for volumet på lightning network. Lightning er en 2-lags betalingsprotokoll som gjøre det raskere og rimeligere å gjennomføre transaksjoner med Bitcoin. I dag er prisen for å gjøre en transaksjon med Bitcoin uten lightning på rundt $8 noe som ofte er for høyt hvis man ønsker å gjennomføre mindre transaksjoner.

Kilde: Arcane Research

Den Nigerianske sentralbanken bekrefter at peer to peer Bitcoinhandel er lov. Det har lenge vært knyttet stor usikkerhet til hvordan de Nigerianske myndighetene forholder seg til kryptovaluta. Det skal allikevel være ulovlig for banker og finanseinstutisjoner å delta i kryptorelatert virksomhet skriver Zephyrnet den 22. mars.    

Det er nå mulig å kjøpe Tesla med Bitcoin skriver Elon Musk på Twitter. Det som kanskje er en enda større nyhet er at Tesla planlegger å beholde den Bitcoinen de mottar som betaling uten å konvertere den til fiat valuta.

Coinbase utsetter børsnoteringen til April. Dette skriver Bloomberg den 20. mars. Coinbase er den største plattformen for handel av kryptovaluta i USA og har på et tidspunkt vært priset til $100b i futures–markedet. Børsnoteringen blir sett på som en av de største direkte noteringene i nyere tid.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.