Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

EIP-1559 for Ethereum er klar for implementering. Oppdateringen ventes i Juli gjennom "London" som er en pakke med flere store endringer for nettverket. Blant annet vil avgiftene på nettverket som tidligere har gått til miners bli brent. Dette kan i praksis bety at Ethereum går fra å være et nettverk med sterk inflasjon, til et nettverk med deflasjon.

Det er nå mulig å benytte Dogecoin for kjøp hos Maverics. Eieren av Maverics, Mark Cuban har lenge vært en tilhenger av kryptovaluta. Dette kan være med å bidra til å legitimere kryptovaluta som et betalingsmiddel.

Charles Schwab vurderer å tilby kryptovaluta til sine kunder skriver The Cryptonomist den 8. mars. Investeringsbanken forvalter $6.8 milliarder for sine klienter gjennom et bredt spekter av ulike finansielle produkter. Schwab har tidligere tilbudt sine kunder muligheten til å få eksponering mot kryptovaluta gjennom CME og Grayscale. Med den nye satsingen vil Schwab kunne tilby en mer direkte eksponering gjennom en egen handelsplattform for kryptovaluta.

Jack Dorsey planlegger å selge sin første tweet som en NFT. En NFT er en token som har et begrenset antall og representerer noe unikt. Det høyeste budet er i skrivende stund på $2.5 million. Dorsey har kommunisert at han vil donere overskuddet fra salget til veldedige formål. Oppmerksomheten rundt NFT-er har sett en enorm vekst de siste ukene der NFT-er selges for stadig større beløp.

Aker kjøper Bitcoin for 500 millioner kroner. I tillegg til dette oppretter Aker et eget datterselskap med navnet Seetee AS som skal fokusere på å investere i selskaper som benytter blokkjede til å løse ulike problemer. Selskapet vil også se på muligheten til å investere i Bitcoin minere som benytter overskuddsenergi til produksjon.

Den kinesiske appen Meitu kjøper Bitcoin og Ethereum for $40 million. Meitu er en app for redigering av bilder. Med dette blir Meitu det første børsnoterte selskapet i Kina til å kjøpe kryptovaluta. Under kan man se en oversikt eksponeringen ulike selskaper har til Bitcoin.

Kilde: Arcane Research

PayPal kjøper Curv for et ukjent beløp. Som vi skrev forrige uke var det rykter rundt det potensielle oppkjøpet som nå er gjennomført. Curv er et selskap som tilbyr skybaserte wallets for lagring av kryptovaluta.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.