Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Historisk toppnotering for Bitcoin sin Hashrate. Hashrate er et mål på hvor mye datakraft som brukes for å utvinne bitcoin. En stigende graf kan gi indikasjon på at investorer satser langsiktig ved å kjøpe maskinvare for utvinning av bitcoin. Fallet i datakraften, som du kan se på grafen under, kom hovedsakelig som et resultat av at Kina øket presset for å tvinge minere ut av landet. Siden Kina sto for rundt 50% av datakraften før forbudet, har det tatt tid å komme tilbake til tidligere nivåer.

Kilde: Arcane Research 

De største kryptovaluta og tokens har hatt en tung start på året. Årsaken til fallet er usikkert, men de fleste markeder har generelt vært svake den siste tiden. Noe av årsaken til fallet kan knyttet opp mot at FED har varslet en brattere rentebane enn tidligere. Rentebanen skulle egentlig vært priset inn i markedet, men både krypto og aksjemarkedet ser ut til å ha reagere svært negativt på nyheten. Bitcoin handler i skrivende stund til rundt $43.000, mens Ethereum handles til rundt $3.400.

Kilde: Coingecko

H&M utforsker mulighetene for en butikk i metaverse. Dette skriver The Economic Times den 3. januar. Som nevnt i tidligere blogginnlegg, har allerede kjente merker som Nike, Adidas, Pepsi og Coca-Cola satset på denne nye trenden. Adidas sin satsing endte med salg av over 29.000 NFTer, og etter denne suksessen skal man ikke utelukke at andre merker kan bli fristet til å følge etter.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.