Fastprisauksjoner er nå live på OpenSea! Serie 001, som nå er tilgjengelig for kjøp, inneholder tre splitter nye design i begrenset opplag.

90 Svalbardmynter auksjoneres nå ut på OpenSea. Fastprisauksjonene vil være åpne frem til 31.01.2022, og selges etter førstemann til mølla-prinsippet. Serie 1 består av tre splitter nye design, i et begrenset antall på 30 mynter per NFT. Prisene på de tre designene er henholdsvis 0.015 ETH, 0.020 ETH og 0.050 ETH.

Mynten på 20 kopek er inspirert av et maleri av den norske maleren Per Krogh i 1952. For resten av verden er Krogh mest kjent for sitt veggmaleri i FNs sikkerhetsråds sal. Myntet på bildet inneholder også hans signatur.

Auksjonen for serie 002 vakte internasjonal oppmerksomhet og endte i budkrig de siste timene av auksjonene. Det begrensede tilbudet og den faste prisen på serie 001 gjør at de kan ende opp med å bli utsolgt, så sørg for å sjekke ut de tilgjengelige NFTene så snart som mulig. Denne nye serien markerer også en viktig overgang til Polygon som nettverk for Svalbard Money NFTer. Årsaken til endringen er de reduserte transaksjonskostnadene.

De tre myntene i serie 001 satte Svalbard på kartet og vitner om det avgjørende trekk ved Svalbard i moderne tid, nemlig gruvedrift og "proof of work". To av myntene bærer signaturen til den norske kunstneren Per Krogh. Bakgrunnen til dette er at de to myntene med gruvemotiv er inspirert av muralmalingen han ferdigstilte i 1952 for FN.


Samlingen på Opensea finner du den her.

Den rike historien bak myntserien til Svalbard Money kan du lese mer om her

Dersom du ønsker å investere i NFTene kan du kjøpe både Ethereum (ETH) på Kaupang. Du kan overføre dem direkte til din MetaMask-lommebok og handle.