Det siste året har vi sett en kraftig økning i aktiviteten blant profesjonelle aktører innenfor digitale eiendeler og kryptovaluta. Spesielt i 2021 vi i Kaupang Krypto opplevd at våre kunder stadig består av flere bedrifter og profesjonelle aktører.

Forbes skrev i sommer et innlegg om hvordan institusjonelle aktører har endret sitt syn på kryptovaluta. De aller fleste som hører om kryptovaluta og digitale eiendeler er ofte svært skeptiske i starten, noe som er fornuftig siden læringskurven er bratt. Dess mer kunnskap man tilegner seg, dess mer forståelse får man ovenfor den kompliserte teknologien bak megatrenden. Kun fra Januar til August i år ble det tilført hele $17b inn i krypto fra institusjoner.

I en undersøkelse gjennomført av Nickel Digital Asset Management, kommer det fram at 82% av institusjonelle ønsker å øke sin eksponering mot kryptovaluta. Dette er ganske uvanlige tall gitt at hele sektoren bare er rundt 10 år gammel.

Sektoren vokser hele 135% i året, adopsjonsraten er 50% høyere enn det internett hadde.

Fidelity Investments gjennomførte i Juni en tilsvarende undersøkelse der det kom fram at hele 7 av 10 institusjonelle investorer forventer å kjøpe digitale eiendeler i framtiden. Av de totalt 1100 som ble spurt, svarte hele 50% at de allerede hadde eksponering mot kryptovaluta. Videre kom det fram fra undersøkelsen at hele 90% av de som ble spurt sa at selskapet deres, eller deres klienter, vil ha eksponering mot digitale eiendeler. Denne eksponeringen omhandler ikke kun direkte eksponering mot kryptovaluta, men også eksponering gjennom selskaper innenfor sektoren, samt andre investeringsprodukter.

Arcane Crypto har tidligere i år gjennomført en undersøkelse i samarbeid med EY der det ble estimert at hele 300.000 nordmenn eier kryptovaluta. Ser vi dette mot nesten 480.000 aksje- og fondseiere har digitale eiendeler sett en enorm vekst i antall eiere på kun noen få år. Om det snart vil bli flere eiere av kryptovaluta enn aksjer kan ikke lenger utelukkes. Er det en ting som er helt sikkert, er det at denne sektoren har kommet for å bli. Som institusjon har man dermed to valg. Ta del i denne megatrenden eller velge bort et enormt marked med stort potensiale. Kaupang har i fire år som kryptomegler bistått nordmenn med å komme i gang med kryptovaluta.

Kaupang tilbyr en løsning spisset for privatpersoner og bedrifter som ønsker å handle for større beløp. Her får du tilgang til dyp likviditet, sikker lagring, samt tett personlig oppfølgning. Les mer om Kaupang Premium.

Hos Kaupang kan du også handle blant landets største utvalg av kryptovaluta.