Denne uken har Microsoft deltatt på en emisjon i blokkjedeselskapet ConsenSys. selskapet bak Bored Ape Yacht Club, Yuga labs, har også gjennomført en vellykket emisjon.  

Denne uken har følgende skjedd:

Microsoft har beveget seg videre inn i web 3.0. Dette har selskapet gjort gjennom å delta i emisjonen til blokkjedeselskapet ConsenSys. ConsenSys er et av de større selskapene innenfor ethereum-økosystemet, og står blant annet bak lommeboken MetaMask og Infura. Infura hjelper selskaper å lage programmer for ethereum. Totalt hentet selskapet $450m, til en verdsettelse på $7b.

Kaupang tilbyr nå gratis skatterådgivning til våre Premium-kunder. Dette gjør vi i samarbeid med advokatfirmaet Ræder. Hvis dette kunne være aktuelt for deg, kan du lese mer om tilbudet her.

Terra (LUNA) planlegger å kjøpe opp mot $10b i bitcoin. Dette skriver grunnleggeren av Terra, Do Kwon, på twitter. Terra er en blokkjedeprotokoll som satser på desentralisert finans (DeFi). Terra står bak stablecoinen UST, som har over $15b i sirkulasjon på nåværende tidspunkt. Dette gjør protokollen til den nest største innenfor DeFi etter Ethereum.  

Yuga Labs har blitt verdsatt til $4b. Dette skriver TechCrunch den 23. mars. Selskapet står bak blant annet Bored Ape Yacht Club, og hentet samme beløp som ConsenSys ($450m). Yuga Labs slapp også en egen kryptotoken, $APE. Dette skjedde samme uke som de gjennomførte kapitalrunden. Ape token har allerede en markedsverdi på over $2.2b.

Den høye nivået innenfor M&A har fortsatt inn i 2022. Dette skriver Arcane Research i sin ukentlige rapport. De skriver videre at vi så langt i 2022 har vi sett 41 oppkjøp. Videre estimeres det at det totale antallet med oppkjøp vil ende på rundt 160 hvis dagens takt fortsetter. Det største oppkjøpet hittill i år er London-børsen sitt oppkjøp av handelssystemet Tora for $325m.  

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.

Handler du eller ditt selskap for større summer? Søk om å benytte vår Premium-tjeneste her.