I det som mest sannsynlig er en førstegangshendelse for børsnoterte selskaper i Skandinavia, har flere ansatte i Arcane Crypto og Kaupang Krypto i dag mottatt deler (eller i enkelte tilfeller, hele!) av lønna si i bitcoin. Hvordan gjorde vi dette, og hva er fordelene med å motta lønn i bitcoin?

Samarbeid med regnskapsfirmaet Aider

Gjennom et samarbeid med vårt regnskapsfirma Aider, har penger gått fra Arcanes lønnskonto til Kaupangs bankkonto, for så å bli vekslet om til bitcoin. Deretter har de blitt utbetalt rett til ansattes egne bitcoinlommebøker. Siden vi har satt opp et automatisk og gjentakende sparesystem, kan Kaupang tilby dette til enda gunstigere kurser enn vanlige ordre får. Vi har nå startet med dette internt, men vi ønsker å rulle ut denne muligheten til andre firmaer i nær framtid. Om du jobber i et firma eller foretak som er interessert i å utforske dette, kan du ta kontakt på business@kaupangkrypto.no.

Å utbetale lønn er jo noe som skal følge en viss juridisk protokoll, og vi er glade for at vi sammen med Aider har kunnet utarbeide en enkel og ryddig prosess som tilfredsstiller alle regnskapsmessige krav, både fra myndighetene og Arcane sine perspektiver.

Automatisk sparing i Bitcoin

Vi har alle opplevd det - du får lønn på konto, og innen det har gått en uke har en alt for stor andel av pengene forsvunnet rett ut igjen. Hvor ble de av? Kanskje på en litt for våt tur på byen, kanskje på en spontan ferietur som du strengt tatt ikke hadde råd til. Om en skal få gode sparevaner er det helt klart at det smarteste du kan gjøre er å sette av pengene allerede før de når brukskontoen din. Staten har skjønt dette for lenge siden, og derfor trekkes skatten din rett fra arbeidsgiver. Om du ønsker å spare jevnlige beløp i bitcoin, er det aller smarteste du kan gjøre å kjøpe bitcoin før du rekker å bruke kronene dine på noe dumt. Med lønnskjøring hvor deler av det kommer i bitcoin sikrer du deg at pengene dine settes av i verdens beste spareteknologi, helt uten at du trenger å foreta deg noe som helst.

En ting alle bitcoinsparere og -investorer har fått med seg, er at det er snakk om en volatil valuta, som krever litt is i magen for å lykkes med. Om du prøver å time markedet ved å selge høyt og kjøpe lavt er det meget mulig at du ender opp med det motsatte: å selge lavt og kjøpte høyt. Om du setter av et fast beløp du kjøper bitcoin for ved jevne mellomrom fjerner du hele denne risikoen. Da kan du sove godt om nettene, vel vitende om at du over tid vil kjøpe både høyt og lavt, og sitte igjen med en grei eksponering ved veiens ende. I tillegg slipper du alt stresset som kommer med å prøve å være smartere enn markedet, og det må jo sies å ha en verdi i seg selv.

Kostnadseffektiv løsning

Dagens lønnsutbetaling har blitt vekslet om til gunstigere kurser enn hva vanlige Kaupang-ordre får. Dette kan vi gjøre fordi det er større grad av automatisering i denne prosessen. Slik har ansatte i Arcane og Kaupang fått en meget kostnadseffektiv måte å spare månedlige, faste beløp i bitcoin. I løpet av de kommende ukene og månedene håper vi å kunne hjelpe flere andre foretak med tilsvarende løsninger, slik at deres ansatte også kan få gleden av helautomatisk og billig sparing i dette fantastiske verdioppbevaringsobjektet.

Det er kun én ting som slår følelsen av ferske satoshis i lommeboka: ferske satoshis du har gitt blod, svette og tårer for. Vissheten om at bitcoinsparingen du akkurat har gjennomført er en helt direkte konsekvens av det harde arbeidet ditt kommer til å gi deg et smil om munnen, bedre nattesøvn og en god følelse langt inni margen.

Avslutningsvis kan det også være verdt å nevne du kan få opp til 6% rente på bitcoin du kjøper hos Kaupang, ved å bruke tjenester som for eksempel BlockFi. Du kan lese mer om hvordan dette fungerer, og risikoen ved dette, i et tidligere innlegg på Kaupang-bloggen.

Innlegget er skrevet av Torkel Rogstad