Den eksentriske mangemillionæren har spilt en stor rolle som kryptovaluta-influencer og er kjent for blant annet som datasikkerhetsekspert og grunnlegger av antivirusprogramvaren McAfee. Den senere tiden har han vært aktiv på sin Twitterkonto hvor han gjennom sine kontroversielle ytringer og fritenkende ideer har oppnådd en solid følgerskare. Etter dokumentaren basert på hans liv "Gringo: The Dangerous Life of John McAfee" ble lansert i 2016 hev han seg på kryptovalutabølgen, han har siden vært en sterk tilhenger av Bitcoin og fungerte som frontfigur for samtlige kryptovalutaer frem til sin død i går. Omstendighetene rundt dødsfallet er fortsatt uklare i påvente av obduksjonsrapporten.

McAfee ble arrestert i Barcelona på den internasjonale flyplassen da han skulle om bord på en flytur til Istanbul, denne gangen siktet for skatteunndragelse av amerikanske myndigheter. Bare timer etter at den spanske domstolen innfridde anmodningen om utlevering til USA ble han funnet død i sin celle. I følge det katalanske justisdepartementet er den offisielle forklaringen at McAfee tok sitt eget liv. Flere medier rapporterer at han ble funnet hengt.

Dette har ledet til flere konspirasjonsteorier rundt dødsfallet grunnet McAfee sin klare kommunikasjon om at han aldri kommer til å ta sitt eget liv:

Konspirasjonsteoretikerne har på bakgrunn av disse uttalelsene grepet sjansen til å spre ideer rundt dødsårsaken, flere av hans tilhengere mener at han kan ha blitt drept.

I 2019 laget han sin Ethereum-baserte token ved navn $WHACKD som avdøde også tatoverte på sin egen arm. På blokkjeden ser vi en økning i aktivitet og på Uniswap sin bytte-tjeneste ser vi en sterk økning i antall kjøp og salgs-transaksjoner inn og ut av den tilsynelatende verdiløse tokenen.

Kryptovalutaen "WHACKD" ble opprettet i November 2019 av McAfee og i følge avdøde registrerte 60.000 digitale identiteter seg for å motta den. Derimot programmerte han smartkontrakten til å automatisk fjerne 1 av 1000 transaksjoner. Den kan fortsatt legges til manuelt og kjøpes via Uniswap som vist på bilde ovenfor. John McAfee sitt spennende og fargerike liv har nådd sitt siste kapittel men mysteriet rundt hans død fortsetter.