"Stablecoinen" USD Coin (USDC) er en token som blir brukt av investorer for en rekke forskjellige funksjoner. Enten det er for å sikre seg gevinst, unngå prissvingninger eller kanskje "Stake" på en mer forutsigbar måte. For norske investorer er USDC en rask og enkel måte å komme seg inn og ut av det internasjonale kryptomarkedet.

Om du har lest blogginnlegget om "Stablecoins" er du klar over at du har mange alternativer innenfor denne kategorien. Det er klart at det finnes fordeler og ulemper med alle de forskjellige stabile valutaene.

Siden 2018 har USD Coin vokst frem som en mulig utfordrer til Tether. Formålet med begge disse Ethereum-baserte kryptovalutaene er å kunne veksles til amerikanske dollar i forholdet 1:1. For hver USDC i omløp holdes 1$ som reserve i en blanding av kontakter og kortsiktige amerikanske statsobligasjoner. I tillegg er kildekoden åpen for alle.

“We believe that an open internet of value exchange can transform and integrate the world more deeply, eventually eliminating artificial economic borders and enabling a more efficient and inclusive global marketplace that connects every person on the planet.” - Circles medstiftere Jeremy Allaire og Sean Neville

Utstederen Centre (grunnlagt av bla. Coinbase og Circle) rapporterer reservebeholdningen regelmessig via revisjonsfirmaet Grant Thornton LLP. Dette er for å sikre at alle som velger å bruke USD Coin også er underrettet om de finansielle forholdene som underbygger verdien av den virtuelle valutaen. Nedenfor ser du en oversikt over noen av lommebøkene som aksepterer USD Coin:

For å sette opp en lommebok klar for å motta både USDC og annen kryptovaluta kan du trykke her.

Vi har i tidligere innlegg tatt for oss applikasjoner som aktivt benytter USDC, slik som den desentraliserte likviditetsplattformen Aave og vår samarbeidspartner innenfor "Staking" - BlockFi.

For å skape en USDC er prosessen relativt tungvint. Behøver å overføre en ordinær dollar til Centre sin bankkonto, men i praksis gjøres dette for deg av tredjeparter som senere tilbyr deg å kjøpe den virtuelle dollaren, slik som Kaupang. Vil du undersøke litt selv? Sjekk ut Centre.

Kaupang både kjøper og selger USDC og har meget dyp likviditet. Dersom du ønsker en oversiktlig inngang eller utgang til kryptovalutamarkedet hjelper vi med dette, gjennom din norske bankkonto. Du kan starte med så lite som 1000kr. Om du ønsker å handle for større beløp kan du sjekke ut vår skreddersydde OTC-tjeneste: Kaupang Premium.