Denne uken har situasjonen rundt Bitfinex hacken fra 2016 tatt en ny og overraskende vending. Samtidig som dette skjer har Nike kastet seg på NFT-trenden.

Denne uken har følgende skjedd:

Midlene som stammet fra Bitfinex hacken i 2016 er nå beslaglagt av amerikanse myndigheter. Dette skriver The Wall Street Journal den 9. februar. Vi i Kaupang skrev forrige uke at bitcoin til en verdi av $3.6b har blitt flyttet til flere ulike adresser. Det ble den gang mistenkt at dette var fordi noen forsøkte å hvitvaske midlene. Senere har det nå vist seg at amerikanske myndigheter har arrestert to personer knyttet til angrepet, samtidig som de har tatt beslag i midlene. Dette er svært gode nyheter for alle brukerne som ble rammet av angrepet tilbake i 2016. Erik Wall i Arcane Assets har skrevet et mer detaljert innlegg på Twitter, der han ser nærmere på de mistenkte bak angrepet.

KPMG i Canada kjøper bitcoin og ether. Dette kommer fram i en artikkel fra Bloomberg den 7. februar. KPMG regnes som en av de "fire store", og satser nå tungt på kryptovaluta og digitale eiendeler. Selskapet sier de har gjort kjøpet for å vise at de virkelig har tro på denne nye teknologien. Spørsmålet blir nå hvem av de "fire store" som blir neste til å kjøpe kryptovaluta til sin balanse.

Nike har sluppet sin første NFT i et samarbeid med RTFKT. Nike kjøpte RTFKT tilbake i desember 2021, og har nå benyttet selskapets ressurser til å slippe sin første NFT. NFTen ble gitt ut gratis til eiere av RTFKT NFT-er, og innholdet er fortsatt ikke kjent. NFTen handles i skrivende stund til 5.1 ether, noe som tilsvarer hele 140.000 NOK. Adidas har også sin egen NFT, og det ser nå ut som konkurransen mellom disse gigantene spisser seg til i metaverset.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.