Etter en voldsom oppgang det siste døgnet, har bitcoin endelig passert det magiske nivået på $20,000.

3 år med store svingninger måtte til før bitcoin klatret tilbake til toppnivået fra desember 2017. Ved månedsskiftet nov/des lagde bitcoin igjen overskrifter, da toppnivået fra 2017 endelig var nådd igjen. Nå, litt over to uker senere, dundret bitcoin gjennom $20,000 og er i skrivende stund faktisk nærmere $21,000 enn den gamle rekorden rett under $20,000.

2020 har vært alt annet enn et rolig år. Vi startet med en voldsom oppgang i årets to første måneder, og mange snakket allerede da om nye toppnivåer innen kort tid. Covid-19 og en enorm frykt i aksjemarkedet satte derimot en stopper for kryptofesten. Et markedet preget av ekstrem belåning ble straffet hardt da alle verdens finansmarkeder falt brutalt. En frykt man ikke hadde sett siden finanskrisen i 2008 var tilbake. Bitcoin kræsjet over 50% på noen få dager, og stemningen var dyster.

Det tok imidlertid ikke mange måneder før bitcoin var tilbake og skapte nye overskrifter. Store redningspakker fra verdens sentralbanker hadde satt fyr på markedene, og bitcoin reiste seg igjen. En voldsom stigning inn mot den nå velkjente "bitcoin-halveringen" i mai var et faktum.

Siden mai har stemning vært en annen. Verdenskjente investorer har nå offentlig hyllet bitcoin og narrativet "bitcoin som inflasjonhedge" har spredd seg. Paul Tudor Jones var førstemann ut da han allokerte 1-2% av porteføljen til fondet sitt i bitcoin. Sommerens store snakkis ble deretter det børsnoterte selskapet MicroStrategy, som flyttet 90% av sine reserver over i bitcoin. En opprinnelig investering på $475 millioner, som i dag er verdt over $840 millioner.

Høsten har vært preget av bratt stigning i bitcoinprisen og et busslass med nyheter om store og små investorer som vil inn i denne nye aktivaklassen. Alt fra store navn på Wall Street til tradisjonelle fond har kastet seg inn i diskusjonen. Det digitale gullet har virkelig fått en plass i manges hjerter den siste tiden.

Så hva nå?

Bitcoinprisen er nå i såkalte "price discovery" og på nivåer vi aldri har sett før. Hva vil prisen være ved nyttår? Neste sommer? Desember 2021? Det har vi dessverre ikke svaret på nå, men det skal helt klart bli et spennende år.

Du kan kjøpe og selge bitcoin og annen kryptovaluta hos Kaupang, klikk her for mer informasjon.