Augur er en desentralisert plattform for prediksjonsmarkeder bygget på Ethereum. Alle har mulighet til å bruke plattformen til å starte prediksjonsmarkeder eller vedde på utfall av fremtidige hendelser. Disse hendelsene kan for eksempel være sport, politikk eller annet. Prisen på de ulike utfallene en hendelse kan ha summeres opp til $1.00, og dermed vil prisen på et utfall reflektere markedets forventning til sannsynligheten for at utfallet skjer. Utfallene av en hendelse rapporteres inn av de som holder REP, som er en ERC-20 token tilknyttet prosjektet. Disse blir belønnet for å rapportere inn riktig utfall, eller straffet (ved å miste REP) dersom de rapporterer inn feil.

Prosjektet var en av de første, store DAPPene (Desentralisert APPlikasjon) på Ethereum, og regnes som et viktig Proof-of-concept på bruksområder for Ethereumblokkjeden. Augur ble lansert i 2014, og hentet inn $5.5 millioner i finansiering gjennom en ICO (Initial Coin Offering) i 2015. Det ble grunnlagt av Jack Peterson og Joey Krug. I dag drives utviklingen av prosjektet fra «Forecast Foundation OU», som er en gruppe utviklere og teknologer med sterk interesse for DAPPer. Augur har åpen kildekode, og selve prediksjonsmarkedene er ikke skapt av Forecast Foundation OU, men av brukere av plattformen.

Kryptovalutaen REP gir retten til å rapportere inn utfallet av hendelser, og belønner de som rapporterer inn riktig hendelse. Dersom man ønsker å tjene penger på å rapportere inn utfall av hendelser kan det være lønnsomt å investere i REP. Langsiktig vil REP sin verdi være sterkt knyttet til suksessen til Augur som en plattform for prediksjonsmarkeder. Har man tro på plattformens suksess er Augur en spennende investeringsmulighet for langsiktig hodling.

Vil du lære mer? Besøk prosjektets hjemmeside her.