Algorand (ALGO) ble lansert i 2019, og er skapt av professor Silvio Micali fra MIT. Blokkjeden er designet for å øke transaksjonshatigheten og redusere tiden det tar for transaksjoner å bli bekreftet, samtidig som den ivaretar sikkerhet og skalerbarhet. Generelt kan man si at Algorand er en plattform for smartkontrakter. Blokkjeden er vilkårsløs (permissionless), det vil si at alle har tilgang til informasjonen som er lagret på den.

Konsensusmekanismen som blir brukt er Pure Proof-of-Stake (PPoS), som skiller seg fra andre former for PoS ved at den ikke sanksjonerer dårlig oppførsel fra mindre aktører i nettverket, men følger flertallet. Tanken bak PPoS er at det blir umulig for mindretallet å jukse, og idiotisk av flertallet.

Prosjektet styres av The Algorand Foundation, en nonprofitt organisasjon som står for utviklingen av protokollen. Prosjektet har også åpen kildekode.

Kryptovalutaen ALGO er den lokale valutaen tilhørende blokkjeden Algorand, og skiller seg ut fra andre kryptovaluta ved at den blir distribuert ut til adresser som har over 1 ALGO hver blokk, ca hvert fjerde sekund. Det vil si at du får en slags «rente» ved å holde ALGO.

Dersom du har tro på at blokkjeden kan bli et foretrukket alternativ for utviklere i fremtiden er dette en spennende langsiktig investering. Ettersom blokkjeden bruker PoS får du også rente for å holde kryptovalutaen.

Vil du lære mer? Sjekk ut følgende nettsider:

https://www.algorand.com/

https://algorand.foundation/