Etter hvert som "yield farming" har blitt vanligere blant personer involvert i kryptofinans har Aave (tidligere ETHLend) har sett meget sterk vekst etter nyheten om deres utvidelse til det profesjonelle markedet.

Forretningsmodellen bak Aave er relativt simpel, protokollen som består av smartkontrakter bygget på Ethereum som gir deg mulighet til å ta lån, samt låne ut din kryptovaluta til andre uten en sentralisert tredjepart.

Protokollen i det distribuerte nettverket benytter en rekke smartkontrakter som administrerer de digitale eiendelene. Dette gjør at "spillereglene" er helt transparent for alle deltagere, de tidkrevende juridiske kontraktene kunne nå automatiseres. En ineffektivitet grunnleggeren og den tidligere jusstudenten Stani Kulechov identifiserte hos tradisjonelle løsninger.  

Aave tillater aldri lån som overskrider verdien av ditt innskudd 1:1. I praksis betyr dette at du vil kunne benytte midlene til alternative plasseringer uten å først måtte selge. I og med at alle lån må være helfinansiert skal det svært mye til for at plattformen vil slite med tilbakebetalingsevne slik vi har sett flere eksempler av innenfor tradisjonell finans.

Dette har naturligvis tiltrukket oppmerksomhet fra finansinstitusjoner som banker og investeringsfond. Denne typen kunder krever naturligvis en helt annen standard for sikkerhet og kundeverifisering. Aave har ifølge DeFi Pulse inngått et samarbeid med FireBlocks for å etterkomme disse kravene.

Den nye tjenesten Aave Pro vil kun være tilgjengelig for kunder som har gjennomgått verifiseringen. Denne utviklingen på reguleringsfronten indikerer at DeFi-økosystemet har modnet og endelig kan åpne portene til kapitalsterke institusjoner som har sittet på gjerdet.

Pro versjonen vil tilby støtte for Bitcoin, Ethereum, Aave og USD Coin og blir kun tilgjengelig for kunder som har gjennomført den obligatoriske verifiseringsprosessen. Den klassiske versjonen kan skryte av å ha tiltrukket seg innskudd verdt over 10 milliarder USD i skrivende stund, denne måneden åpnes dørene for en helt ny og pengesterk kundegruppe samtidig som at Aave (AAVE) beholder sin posisjon som styringstoken for økosystemet.

Om du ønsker å ta del i "yield farming" selv kan du trykke her for å undersøke om dette er noe for deg. Du kan starte med enkel nettleserlommebok som MetaMask.

Om du ønsker å eksponere deg for økonomien rundt Aave og ta aktiv del i styringen av nettverket kan AAVE kjøpes på Kaupang